Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2012

december 2012

december 2012

De foto van deze maand is echt heel bijzonder. Deze foto is niet bewerkt in de photoshop. Na het maken van deze foto zag ik ineens bovenin E.T. zitten. De Aliens zijn geland en zitten verstopt in onze prachtige Orchideeën. Ze zijn al langer op aarde dan we denken. En ik heb het bewijs. Het lijkt wel of die in de koepel van zijn ruimte schip zit en de Orchidee aanstuurt. Neem maar eens een kijkje dan zie je ze ook zitten. Een zeer bijzondere foto van deze prachtige Orchidee.

Top
november 2012

november 2012

De slechtvalk in volle snelheid op jacht naar zijn prooi. Roofvogels zijn mijn favoriet. Deze shot heb ik gemaakt tijdens een roofvogel show die gehouden werd tijdens de wild dagen van Vierhouten. Deze slechtvalk staat ook op mijn nieuwe visite kaartje.

Top
oktober 2012

oktober 2012

Een mooie zonsondergang in de zandverstuiving van Hulshorst. De laatste shot van een leuke fotosessie met Ellen. Ellen staat op een hoger punt en kijkt uit over de zandverstuiving. De houding van Ellen met de zon op de achtergrond vind ik prachtig. Deze shot is een favoriet van mij vanwege de sfeer.

Top
september 2012

september 2012

Karpers in de Oostvaardersplassen waren erg druk bezig met paar gedrag. Een paar karpers kwamen net boven het water uit onder het kroos vandaan. Het zijn er 3. De karper word ook wel modder varken genoemd omdat ze alles eten. Gemaakt met de Nikkor 200-400mm F.4 VR 2 met Nano Coating. Op de Nikon d700 FX. Omdat het toch wel uniek is dat ik dit mee maaak, de keuze voor deze maand September.

Top
augustus 2012

augustus 2012

Molen de Duif heb ik vaak op de foto gezet. In de ondergaande zon staat de molen niet goed. De zon is al te ver gezakt als die bij de molen is. Dit keer was de zon de molen al voorbij en kwam net boven de horizon uit. De foto was zo gemaakt, maar het effect is prachtig. Zo mooi heb ik deze molen er nog niet op gekregen in de ondergaande zon. Daarom de keuze voor deze maand. De trots van Nunspeet, Molen de Duif. Deze foto hangt in mijn huiskamer in een lijst van 50x70 cm.

Top
juli 2012

juli 2012

De saxofoon is een favoriete muziek instrument van mij. De klank van een tenor en bariton klinkt als muziek in mijn oren. Deze tenor sax glom je tegemoet. De rode spot aan het plafond reflecteerde in het hoorn gedeelte. Het lijkt wel of je de warme adem van de muzikante kunt zien. Deze shot was snel gemaakt en verder bewerkt in de Capture NX2. Een sprekende foto van een muzikante die in haar muziek helemaal opgaat.

Top
juni 2012

juni 2012

Zwart wit foto's blijven voor mij de mooiste foto's. Vooral deze van Mike waarvan zijn gezicht door de zon aan één kant word belicht. Een erg fotogenieke jongen van 16 maanden jong. Contrast verzwaard en donker gemaakt om de foto zo spannend mogelijk te maken. Van de hele fotoshoot is deze mijn favoriet. Een prachtige shot van een heerlijke jongen die zich gemakkelijk liet fotograferen.

Top
mei 2012

mei 2012

De keuze voor deze maand is gevallen op een unieke shot van een parende koppel ooievaars in het nest in Doornspijk. Uniek omdat dit voor de eerste keer is dat ik dit kon fotograferen. Toen dit gebeurde kreeg ik de rillingen dat ik dit van dichtbij kon zien. Van het bestijgen tot de bevruchting en dat het mannetje er weer vanaf ging. Mijn Nikon d700 FX met de Nikkor 200-400mm F4 VR 2 Nanocoating heeft gerateld. Daarom met grote trots de bevruchting van een koppel ooievaars.

Top
april 2012

april 2012

De familie van olst wilde graag een familie shoot en een portret van hun gehandicapte jayden. die een ernstige spierziekte heeft en daarbij ook een hersenbeschadiging heeft gekregen. jayden kan alleen nog maar met zijn hoofd bewegen en wat geluiden maken. verder reageert die niet meer. deze shot met de kalf die een lik langs zijn hoofd gaf is magisch omdat Jayden volgens mij wel hierop reageerde met zijn ogen en wat geluiden maakte. Kippevel en met volle emotie heb ik deze shot gemaakt. Omdat jayden niet lang meer te leven heeft en ik zo'n mooie herinnering van dit prachtige jongetje heb mogen maken. Dit is waar fotografie is voor bedoeld. En wat ben ik er trots op dat ik deze shot heb mogen maken. Jayden is toch nog onverwacht overleden op zondag 21 Oktober 2012 in de armen van zijn moeder en bijzijn van de familie. " Wat een wonder dat verleden tijd samen gegeven was. Moedig hield je ons en jezelf sterk, al die tijd in elke strijd. Dankbaar zijn wij voor die mooie glimlach. Nu echt bevrijd.. 18 april 2009 - 12 oktober 2012 Semper in corde meo" .

Top
maart 2012

maart 2012

Een moment van rust. Dat hebben we allemaal nodig. Deze man zit ontspannen te lezen in de Veluvine. Omgezet naar zwart/wit en contrasten verzwaard om deze foto meer te laten spreken. Mijn keuze tot foto van de maand Maart.

Top
februari 2012

februari 2012

hoge waterstand IJssel. Windstil wat een prachtige reflextie laat zien van de lucht en bomen. Uitzicht op Olst. Nederland op zijn mooist. Deze foto heeft voor mij alles wat een landschap foto moet hebben. Vandaar de foto van de maand Februari

Top
januari 2012

januari 2012

Suzan in het zonlicht. Vorig jaar gemaakt in de zandverstuiving van Doornspijk. De lucht was zo mooi dreigend en de zon kwam er doorheen. Dat deze foto een bijzondere foto is geworden. Suzan boven op de kruk met haar gezicht in het zonlicht. Omgezet naar zwart/wit en de contrasten verzwaard. Alles klopt aan deze shot. Ik vind dit een geweldige foto. Daarom gekozen tot foto van de maand Januari 2012.

Top