Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2011

december 2011

december 2011

is een portret van Martin Schaftenaar die voor een spiegel staat met een haan en een klok erin verwerkt. Een favoriete foto van mij omdat ik graag met spiegels en spiegel reflexie mag werken. Omgezet naar zwart/wit. De laatste foto van de maand van dit jaar. Deze foto is gemaakt in zijn kippenwagen.

Top
november 2011

november 2011

Een fietscrosser hangt hoog los in de lucht in de ondergaande zon. Een shot die ik altijd al had willen maken. Maar ja, wanneer springen ze hoog in de lucht en ook nog eens ondergaande zon? Op de vrijdagavond bij de Stoute Cross was Dirt Circus bezig met hoge sprongen op een speciaal parcours met hoge bulten zand. Vanaf een hoge toren maakten ze snelheid. De zon ging onder en daar kwam mijn gewenste shot. Hoog in de lucht leek het wel of die stil stond op de zonnestralen. De lang verwachte shot en daarom mijn keuze voor deze maand.

Top
oktober 2011

oktober 2011

De foto van de maand moet een bijzondere foto zijn. Deze sport shot is gemaakt op de stoute cross. Op de vrijdagavond tijdens de trainingen. Door dit effect zit er heel veel snelheid in deze foto. Gemaakt met de Nikkor 70-200 mm VR 2. Op de Nikon d700 FX. Geen fotoshop truc maar gemaakt met de camera en objectief. En wat gaan deze jongens hard over de baan heen. Een mooie klasse om te zien.

Top
september 2011

september 2011

is een actie shot van Storm & Joy. 2 Bordercollies die vanuit het water een sprint trekken. Op volle snelheid genomen met de Nikon d700 FX en de Nikkor 70-200mm F2.8 VR 2 Nano Coating. De sluitertijd was 160 ste, diafragma 10, ISO 400. Dit is de beste shot van velen van deze serie. Bij actie shots moet je er vaak veel van maken om een paar goeie te krijgen. Met 8 beelden per seconde volg je het onderwerp (mee pannen) , niet te snel en niet te langzaam. Dat is een gevoel wat je leert door het veel te doen. Bijvoorbeeld door fietsers of auto's te fotograferen. Storm is het hoofd onderwerp. Het water spatte van de honden af. Dat geeft in deze shot een extra dimensie. Omgezet naar zwart/wit. Meer contrast gegeven en verscherpt om het water meer effect te geven. Ik mag graag dit soort shots maken.

Top
augustus 2011

augustus 2011

is een sport foto geworden. Gemaakt tijdens het Houthakkersfeest in onze gemeente. Een actie shot die alles zegt over dit evenement. De kracht van deze foto zit in de beweging en de man die ze aan- moedigt. In zwart/wit is deze foto af. Ik vind dit een pracht shot die met een zo laag mogelijke sluitertijd is gemaakt.

Top
juli 2011

juli 2011

is gisteravond gemaakt bij het ooievaarsnest in Zalk. De jongen zijn bijna 3 maanden oud en krijgen steeds meer kracht in de vleugels. Nu kunnen ze al een eindje boven het nest blijven hangen zoals op deze foto. Gemaakt vanaf het statief met de Nikkor AF_S 200 - 400mm f/4 G ED VR 2 met de Teleconverter TC 1.7 E 2 ertussen op de Nikon d700 FX. Ik volg dit nest tot ze uitvliegen. Het is prachtig om te zien hoe dit nest vordert. Deze foto vind ik geweldig. Mooi licht en de beweging in de vleugels. Scherpte goed en verder heb ik er niet veel aan gedaan. Alleen D-Light er over heen waardoor de contrasten er beter uit kwamen en 33% crop. Zodat de verhouding beter werd. Een foto voor in een expositie.

Top
juni 2011

juni 2011

is gemaakt met mijn nieuwe Nikkor AF_S 200 - 400mm f/4 G ED VR 2. De Tureluur een prachtige steltloper zit even ontspannen op de paal. Gemaakt vanuit mijn auto. Deze spreekt mij aan omdat er zoveel ruimte is. De achtergrond geeft een ruimtelijk gevoel. Het hoeft niet altijd 1 op 1 te zijn. Mooi licht en contrasten maakt voor mij deze foto van de maand.

Top
mei 2011

mei 2011

is een muziek foto gemaakt zonder photoshop te gebruiken. Dit effect is gemaakt met het objectief zelf. De bedoeling is om de dynamiek in de muziek weer te geven. Om dit effect te bereiken moet je veel foto's maken voordat je een goeie hebt. De gitarist van Facts of Life was net een solo aan het geven. Door het licht van de licht installatie komt het effect en de kleuren er prachtig uit. Het scherpte punt ligt ook goed op de hand die beweegt en de snaren. Deze foto laat nu de dynamiek van de gitaar zien. Dit soort shots heb ik nog niet gezien in de wereld van de muziek. Ik mag dit graag foto- graferen. Ik kan mij helemaal uitleven met het objectief en de camera. Deze foto is voor mij helemaal geslaagd.

Top
april 2011

april 2011

Is een sportfoto geworden. Gemaakt tijdens de 1e Dutch Ladies Trial Day. Ik vroeg of de trainers even voor mij wilden poseren met de motor op het achterwiel boven op een boomstam. Bart Westerink uit Nunspeet maakte de mooiste. Allemaal zijn het kunstenaars op de motor en ik vind dit een prachtige sport om te zien hoe de mens kan balanceren onder de moeilijkste omstandigheden met hun trialmotor. Waarbij de zwaartekracht en evenwicht hun grootste vijand is. Kunstenaars zijn het.

Top
maart 2011

maart 2011

Is de Pestvogel geworden. Deze foto heeft voor mij alles wat een natuurfoto moet hebben. Ik stond er maar een paar meter vanaf. Schuilend achter een schutting. Zo kon ik mooi deze foto maken. Eindelijk heb ik de Pestvogel op de foto gezet en dan nog wel in mijn eigen buurt. Deze foto is ook in mijn exposities te zien. Trots ben ik op deze foto van de maand. Na deze dag heb ik ze niet meer in mijn buurt gezien.

Top
februari 2011

februari 2011

Als ik de laatste ronde s'avonds met mijn honden ga wandelen. Kijk ik wel eens onbewust bij mensen naar binnen. Deze foto heb ik gemaakt tijdens kerst in vesting Elburg. Deze mevrouw zit in klederdracht onder een staande lamp de krant te lezen. Nu mag ik dit fotograferen omdat het een evenement is. Normaal zal ik dat natuurlijk nooit doen. Een spannende foto met veel sfeer. Want onbewust willen allemaal wel eens stiekem naar binnen kijken, toch?

Top
januari 2011

januari 2011

Sporen in de sneeuw en waar gaan ze naar toe? Hoogwater in de IJssel en de weilanden stonden onder water. Bevroren met een laagje sneeuw erop Sporen van een dier die oneindig door gaan. Een foto waarbij je eigen fantasie een invulling geeft. Daarom heb ik deze foto ook gekozen tot de foto van deze maand in het nieuwe jaar.

Top