Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2010

december 2010

december 2010

gemaakt tijdens de intocht van Sinterklaas. Ik liep tussen de harmonie en al lopend deze foto gemaakt. Een gewone shot, was het niet dat de jonge muzikant even achterom keek. Dat maakt deze foto zo levendig. Een tijdloze foto. Omgezet in Zwart/wit met een grove korrel toegevoegd. Ik noem dit een echte fotografen foto. Daarom de foto van deze laatste maand van dit jaar.

Top
november 2010

november 2010

Is net gemaakt en ik vind deze shot zo mooi en sfeervol dat die meteen maar de foto van deze maand heb gemaakt. Melissa met haar paard Vera in de zandverstuiving van Doornspijk in de ochtend grauw. Een prachtig Gelders paard die ik al vaker op de foto heb gezet. Vera draaide net haar hoofd opzij waardoor van Melissa net de ogen te zien zijn. In zwart wit is deze foto af.

Top
oktober 2010

oktober 2010

werd van een jonge trompettist die in de band van Hans Dulfer speelt. Hij was te gast tijdens JCTT Epe dit jaar. Helaas kan ik zijn naam niet terug vinden. Beweging en onscherpte laten een foto leven. Zeker in de wereld van de muziek. Zo ook deze shot. Met een zeer lage sluitertijd gemaakt en dan krijg je dit resultaat. Hij is klaar met zijn solo en laat de trompet weer los. Ik vind dit een geweldige foto die de muziek laat leven. Past perfect in deze stijl

Top
september 2010

september 2010

Een prachtige vlinder op een appel drinkt zijn nectar. Deze macro opname is scherp en gedetailleerd. Je ziet zelfs een druppel onder zijn tong hangen. Gemaakt in de vlindertuin in Luttelgeest. Waar de mooiste vlinders rond vliegen. Ik heb voor deze opname gekozen omdat die voor mij het meest aanspreekt van alle opnamen gemaakt in de vlindertuin.

Top
augustus 2010

augustus 2010

Zangeres Giovanca heeft niet alleen een mooie stem. Maar ze is ook nog eens fotomodel. Ze wist ook precies hoe ze in de camera moest kijken. Een mooie vrouw die ik als keuze van deze maand heb gemaakt. Een portret shot die ik helemaal af vind. Ik hoefde weinig te doen aan deze foto. Een strakke achtergrond. De microfoon tegen haar lip aan. Haar haar langs haar gezicht. Ze zingt met volle overgave haar lied, die over het plein in Epe galmt tijdens haar optreden op JCTT Epe. De mooiste foto van de hele serie.

Top
juli 2010

juli 2010

Op deze foto ben ik trots. Dat ik dit prachtige moment zo mooi kon vastleggen. Een uniek moment die je niet vaak ziet. Het voeren gaat zo snel dat je gewoon negen van de tien keer net te laat bent. Je maakt ze wel net boven het jong maar met de snavels zo diep in elkaar verstrengeld zodat het voer de keel van het jong in kan. Heb ik niet vaak gezien. Met trots de foto van maand.

Top
juni 2010

juni 2010

Deze foto is gemaakt op het oldtimer festival in Hoornsterzwaag (Friesland). Daar was van alles te doen. Ook zwarte cross waar deze dames in een lijkkist op een auto rond reden. Ze kregen steeds meer schik. In eens zag ik een hand haar rok op proberen te tillen. De reactie van haar en de grote schik die ze onderling hadden, zegt alles over de zwarte cross. Een sprekende foto die alles laat zien hoe de zwarte cross is. Raar doen en veel schik hebben met elkaar. Je blijft ook kijken naar deze foto en zo hoort een foto te zijn. 1 foto zegt meer dan 1000 woorden.

Top
mei 2010

mei 2010

Gemaakt tijdens de fotoshoot van husky racing team Schiwoy. Deze foto straalt uit de liefde voor mens en dier en de husky voor zijn baas.

Top
april 2010

april 2010

Elk voorjaar lig ik weer voor de krokussen op mijn buik. Door de camera zie je pas hoe mooi de krokus weer is en helemaal in deze kleuren. Deze foto kan volgens mij niet beter. Voor mij is de foto af en heeft alles in zich. De kleuren, scherpte en vanuit een prachtig standpunt genomen. De stam zie je er net helemaal scherp bovenuit komen. Een foto waar ik verliefd op ben en zeker in een komende expositie komt. De Sigma 150mm F2.8 macro objectief laat hier zijn kwaliteiten goed zien als een goed stuk glas. Samen met de Nikon d700 FX is het een zeer goede combinatie. 2 dagen later stond er geen één krokus meer overeind na een nacht met wind en harde regen. Dus ben ik erop tijd bij geweest om deze shot vast te leggen.

Top
maart 2010

maart 2010

Tijdens een concert van Tony's Blues Revue heb ik o.a. deze foto gemaakt van gitarist Tino Duchantau. Gemaakt met een lage sluitertijd in het aanwezige licht. Waarom deze foto? Omdat de beweging die Tino maakt de sfeer weergeeft van de solo die hij op dat moment maakt. Het gevoel van de blues wil ik in deze foto laten zien. De beweging en in zwart/wit maakt het voor mij helemaal af. Tino Love to Play the Blues

Top
februari 2010

februari 2010

Deze maand viel de keuze op een echte sfeer plaat. Een mooie zon opkomst boven Doornspijk over de mistige weilanden in de sneeuw. Een prachtige lucht over de mist. De mooiste foto van deze ochtend die ik heb gemaakt en past helemaal in deze maand.

Top
januari 2010

januari 2010

Deze wintershot van een klein stroomversnelling in de Hierdensebeek is de 1e foto van de maand in het nieuwe jaar. Een mooie stukje natuur in een dikke sneeuwlaag.

Top