Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2016

december 2016

december 2016

De laatste foto van de maand van 2016 is een bruidsfoto geworden die ik op 25 november heb gemaakt van het bruidspaar Ronald & Christine die elkaar op deze mooie dag het ja woord gaven. Gemaakt boven op de Vischpoort in Harderwijk in tegenlicht. Het is een hele sfeervolle shot geworden die alles in zich heeft een mooie bruidsfoto.

Top
november 2016

november 2016

Het is herfst op de oude begraafplaats aan de Eperweg in Nunspeet. Dit geeft een hele bijzondere kleurrijke sfeer weer boven de oude en vervallen graven De verkleurde bladeren hangen over de graven heen door de vele grote bomen die er staan. . Ik mag er ook graag komen om te fotograferen, zeker in de herfst.

Top
oktober 2016

oktober 2016

Op de fiets naar school over een dijk met de zon van opzij. Ik stond voor een vogelscherm net voorbij Elburg wachtend op baardmannetjes en de ijsvogel. Er gebeurde niets alleen de eenzame fietser op de dijk. Een gewone tegenlicht shot die zo sprekend is van een jongen op de fiets naar school.

Top
september 2016

september 2016

Deze shot heb ik gemaakt tijdens de nacht van Nunspeet. Deze vrouw in bijzondere kleding met haar baby in de arm stond voor onze fontein waar veel kinderen in het spelen waren. De temperatuur was rond de 35 graden dan is dit natuurlijk een heerlijke verkoeling. De shot draait ze zich net om, om weer weg te lopen. Met de muur van water op de achtergrond en in zwart/wit, maakt deze shot voor mij af. Daarom mijn keuze als foto van deze maand.

Top
augustus 2016

augustus 2016

8 Juli was het de mooiste dag van het bruidspaar Niels & Leonie. De fotoshoots hebben we gemaakt bij Molen de Duif in Nunspeet en bij Kasteel Staverden. De samenwerking tussen het bruidspaar en de fotograaf moet goed zijn om tot mooie shots te kunnen komen. Deze shot heb ik gekozen tot foto van de deze maand omdat Niels & Leonie in deze positie gingen staan in het theehuisje van kasteel Staverden waar we verschillende shots hebben gemaakt waarvan ik vind dat deze shot alles in zich heeft. Mooie compositie waarbij het bruidspaar en het theehuisje helemaal tot hun recht komen. In zwart wit maakt voor mij deze shot helemaal af.

Top
juli 2016

juli 2016

De foto van deze maand is net gemaakt tijdens een optreden van Annemarie & The Pilgrims Voices uit Harderwijk. Ze gaven een besloten concert in de Catherina Kapel. Een registratie van het concert en portret foto's van het koor waarvan ik deze van Annemarie heb gemaakt achter de piano vleugel in een mooie ambiance. Deze shot laat mooi zien dat ze een spontane muzikale vrouw is. Daarom mijn keuze voor deze maand. www.annemariemdejong.nl

Top
juni 2016

juni 2016

Deze shot heb ik gemaakt tijdens de Bluesnight van Nunspeet. Deze geluidstechnicus stond naast de Saxofonist die ook een tamboerijn speelde. Muziek moet leven door beweging in de instrumenten en de bespelers ervan. Zo ook deze tamboerijn vlak bij deze jongen. Een prachtig portret is het geworden en daarom mijn keuze voor deze maand Juni.

Top
mei 2016

mei 2016

Ondergaande zon boven het ooievaarsnest bij Elburg. Een koppeltje ooievaars is alweer bezig met het bouwen van een nest om weer jongen te krijgen. Ik was ze aan het observeren en had niet verwacht dat het een prachtige zonsondergang zou worden. Terwijl de zon op de juiste hoogte stond in zijn kleuren pracht vloog een ooievaar op het juiste moment van het nest af. Deze shot is de foto van de maand geworden.

Top
april 2016

april 2016

Twee koren gaven een Valentijns concert in de Veluvine in Nunspeet. De Ladies uit Nunspeet en het Vierhouterkoor. De dirigent van deze koren is Maria van den Ham. Muziek is emotie en dat moet een dirigent overbrengen wat ik weer probeer op de foto te zetten. Beweging en houding zijn hierbij belangrijk om een levende actie shot te krijgen. Deze houding van Maria in zwart-wit en haar haarstukje ingekleurd is een favoriet van mij en daarom is deze shot ook de keuze geworden van de foto van de maand.

Top
maart 2016

maart 2016

Het stormde deze dag, een mooie dag om een bijzondere foto te maken van het monster van Harderwijk aan de boulevard. Daar staat een nagemaakte krokodil als kunstwerk. Het water stroomde hard met een behoorlijke korte golfslag over het veluwemeer. Camera op statief die ik goed moest vasthouden om niet omgeblazen te worden, zelf had ik ook moeite om overeind te blijven staan. Met mijn lichaam drukte ik vol op het statief omdat ik een lage sluitertijd gebruikte om zoveel mogelijk als het kon beweging in het water te krijgen om de foto toch scherp en strak te krijgen. Met prachtige donkere luchten boven het monster van Harderwijk heb ik deze shot in zwart - wit gemaakt. Een spannende, levendige, bijzondere shot is het geworden. Daarom mijn keuze voor deze foto van de maand.

Top
februari 2016

februari 2016

Deze maan een sport foto. Gemaakt tijdens de Wintercub Trial van MC Nunspeet. Trial is een balans en beheersing sport met een motorfiets. Mens en machine moeten één zijn om over de hindernissen te komen zonder dat je voeten de grond raken. Elke keer als de een voet de grond raakt krijg je een strafpunt tot maximaal vijf strafpunten. De baan in Nunspeet is een zware baan vanwege de boomstronken,rotsen en zand. Een prachtige sport om te fotograferen en dan vooral om er ook nog snelheid in te krijgen in de bewegingen die ze maken met de motor. Deze shot waarbij de berijder over een grote boomstam moet rijden heb ik de berijder scherp gehouden wat de rest doet zoals het voor, achterwiel en motorblok mag onscherp zijn om de shot zo levendig mogelijk te krijgen. Daarom mijn keuze voor de foto van de maand februari.

Top
januari 2016

januari 2016

Weer een nieuw jaar voor de foto van de maand. We hebben tot nu toe een zachte winter, een stevige wind waaide over het Veluwemeer. Met de camera op statief en een lage sluitertijd heb ik deze foto gemaakt om beweging van het riet en water te krijgen om zoveel mogelijk sfeer in de foto te krijgen. Het is een sfeervolle natuurshot geworden en daarom een goede keuze om 2016 er mee te beginnen.

Top