Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2015

december 2015

december 2015

Als ik de natuur in ga dan vind het fotograferen van vogels leuker dan van het groot wild. Je moet niet alleen veel geduld hebben maar ook een dosis geluk om bijvoorbeeld de kiekendief erop te krijgen. Een roofvogel is erg schuw, kunnen heel goed zien, dus zien ze je al op afstand al aankomen. Deze roofvogel de kiekendief heb ik voor het eerst op de foto gekregen. Laag vliegend over het riet aan de rand van het veluwemeer op zoek naar vogels die zich schuil houden in het riet. Ineens vloog die door het riet heen. Met veel geluk kon ik een paar shots maken waarvan deze de mooiste is. Een prachtig moment om een Kiekendief in actie vast te leggen. Ik ben ook trots op deze shot vandaar de keuze van deze laatste maand van het jaar.

Top
november 2015

november 2015

Dit is een shot die ik al een tijdje in mijn hoofd zat die ik wilde gaan maken. Maar daarvoor moest ik wel het juiste licht en sfeer hebben en geduld omdat ik moest wachten tot de trein uit Zwolle naar Amersfoort kwam. Er staat een oude loc die gebruikt werd in de kolenmijnen in Hulshorst bij het oude station. Ik stond aan de andere kant van het spoor met de Nikon op het statief omdat ik nu een lange sluitertijd nodig had om de voorbij razende trein en de oude loc samen te laten smelten in het verleden en heden. De oude loc moest gewoon te zien zijn en de voorbij razende moderne trein doorzichtig en met snelheid erin. Dat werd dus zoeken naar de juiste sluitertijd om dat voor elkaar te krijgen. Lukte het niet dan moest ik weer lang wachten maar ik had geluk want na een paar shots had ik het voor elkaar, precies zoals ik het wilde hebben. Idee gelukt en een hele leuke bijzondere foto die meteen de foto van deze maand is geworden.

Top
oktober 2015

oktober 2015

Een botter in volle zeilen op het veluwemeer is de foto van deze maand geworden. Gemaakt tijdens de Botterdagen Elburg. Op deze was er een Botter race op het Veluwemeer. Een prachtig gezicht om zoveel botters bij elkaar te zien. Deze foto laat zien hoe het vroeger was toen er nog volop gevist werd met deze platbodems.

Top
september 2015

september 2015

Nelly & Evert 60 jaar getrouwd een platina bruiloft feest. Tijdens de fotoshoot was duidelijk te zien hoeveel ze nog om elkaar gaven en gelukkig met elkaar zijn. Geweldig om dit te fotograferen. Op de feest avond kregen ze van de kinderen 60 rode rozen en deze shot is de foto van deze maand geworden. In zwart/wit en de rozen ingekleurd. Op deze foto kun je zien hoeveel ze nog van elkaar houden. Dit was voor mij een hele eer om deze dag voor eeuwig vast te mogen leggen voor Nelly & Evert.

Top
augustus 2015

augustus 2015

Fotografie is spelen met licht en beeldvorming. Op deze ochtend scheen de zon prachtig door de bomen van het bos in Hulshorst waar ik Julia fotografeerde. Het hemelse licht waarin ze naar mij toe kwam lopen. Zulke momenten moet je meteen pakken want een paar seconden laten kan het al weer heel anders zijn. Dat is het mooie van fotografie dat je ineens op het juiste moment kan vast leggen zoals op deze foto op een vroege ochtend in het bos van Hulshorst.

Top
juli 2015

juli 2015

De keiler is een groot sportevenement in Nunspeet. Dit jaar alweer voor de 23e keer. Teams in de recreatie en sport klasse voor mannen en vrouwen strijden om de Keiler. Onderdelen op de markt en in het veld waar ze naar toe moeten hardlopen en fietsen is een uitputting slag voor de sporters. De teams trainen het hele jaar om in een goede conditie te zijn voor de strijd om de keiler. Ik fotografeer dit al weer een aantal jaren en daar kan ik mij helemaal in uitleven om de actie en emotie vast te leggen. Dit jaar alleen op het marktplein waar deze shot is gemaakt van een sporter die met een kubus een aantal hindernissen moet afleggen om vervolgens de kubus te gooien naar twee team genoten die op een balans plank staan die ze opstapelt. Ik vind dit het mooiste sport evenement van Nunspeet. Deze actie shot heb ik gekozen vanwege de beweging die erin zit die alles laat zien wat de Keiler inhoudt. Volgend jaar de 24e Keiler en dat wil ik niet missen!

Top
juni 2015

juni 2015

Het kan echt spoken op het Veluwemeer. Zo ook deze dag met de eerste lentestorm die raasde over het water. Een bootje werd een speelbal van de golven en het water. Omdat ik nauwelijks kon blijven staan met de camera in op statief heb ik deze shot vanuit de auto gemaakt met de 200-400 mm. Op een rijstzak met een hele lage sluitertijd om zoveel mogelijk beweging in het water te krijgen. Het was een prachtig moment om vast te leggen.

Top
mei 2015

mei 2015

Molen de Maagd uit Hulshorst is de keuze geworden om foto van de maand te worden. Tijdens Koningsdag stonden de wieken precies goed en stond deze molen prachtig in het tegenlicht met zware donkere wolken er boven. Zo fotografeer ik een molen het liefst vanwege de sfeer die deze shot dan uitstraalt. Deze molen is nog steeds vol in gebruik om graan te malen voor bakker van Dongen uit Nunspeet.

Top
april 2015

april 2015

Een vogel in het wild fotograferen is natuurlijk het mooist en zeker als het om een prachtige Oehoe gaat. Deze Oehoe zat in het kleine plaatsje Noordeinde aan het veluwemeer. In de bomen rondom de Hervormde kerk zat ineens deze oehoe. Noordeinde werd ineens op de kaart gezet door de vele fotografen die allemaal dezelfde shot kwamen maken van deze vogel die achteraf tammer leek te zijn dan men dacht. Vooral omdat die overdag te actief was en zich niet veel van de vele fotografen aantrok. Vermoedelijk ontsnapt uit een volière gezien de beschadiging aan zijn staart veren. Als snel kreeg deze oehoe de bijnaam de knuffel oehoe omdat die op de fotografen ging zitten waarvan ik zelfs een foto heb gezien dat die zelfs op een 500mm objectief zat. Ik ben er maar een paar keer geweest en wilde alleen nog maar een shot maken dat die in beweging was. Deze shot vind ik het mooist omdat die van de kerk weg vloog recht op mij af. Daarom de foto van deze maand van deze prachtig vogel.

Top
maart 2015

maart 2015

Deze maand voor een portret gekozen van Rene met zijn trouwe hond Sjef van 13 jaar oud. Ik was bezig met een portretshoot van Rene Slager voor het CDA. Daarbij heb ik Sjef ook bij betrokken omdat die toch al 13 jaar oud is. Zo hebben ze een mooie herinnering aan een trouwe kameraad. Helaas is Sjef naar een prachtig leven op 06-03-2015 overleden.

Top
februari 2015

februari 2015

Een actie shot van de nieuwjaarssloop van VV Nunspeet. Sprinten naar de finish zo hard als je kan. Met een hele lage sluitertijd gemaakt om er zoveel mogelijk beweging in de krijgen. Onscherpte en beweging maken de foto spannend om naar te kijken. Ik mag erg graag dit soort shots maken bij elk sport evenement die ik op de gevoelige compact flash card vast leg. Hoog standpunt van de camera toen die mij voorbij kwam rennen. In een waas kwam die voorbij en dat laat deze shot ook zien. Daarom mijn keuze als foto van deze maand.

Top
januari 2015

januari 2015

Een nieuw jaar een nieuw begin met de foto van de maand. Ik begin maar meteen met een enge shot die ik heb gemaakt tijdens de Fright Nichts van Walibi. Deze shot van een vrouwelijke zombie met baby is mijn favoriet van alle shots van deze Halloween avond. Na de jaarwisseling een gepaste foto vind ik en daarom mijn keuze tot foto van de maand januari 2015.

Top