Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2014

december 2014

december 2014

Elk jaar is er weer kermis in Nunspeet. Dit keer met een snel ronddraaiende attractie.In de avond geeft dit veel effect om bijzondere shots te maken. Je kan dan heel erg leuk spelen met de camera en het objectief. Ik heb een heleboel shots gemaakt waarvan ik deze erg leuk vind en daarom mijn keuze voor deze laatste maand van dit jaar december. .

Top
november 2014

november 2014

De bruid kwam via de trap naar beneden in haar mooie bruidsjurk. Na een paar shots op de trap maakte ik deze shot in de spiegel. Ze keek net naar beneden en dat geeft deze shot heel veel sfeer en is geen gemaakte bruidsfoto maar lekker spontaan. Op dit soort momenten loop ik te loeren maar zo als deze waar alles aan klopt had ik nog niet gemaakt. Voor mij de mooiste shot van deze dag en daarom de foto van deze maand. Ik ben helemaal verliefd op deze foto.

Top
oktober 2014

oktober 2014

Een bijzondere shot van een pony die gekozen is tot pony van het jaar bij Ruitersport centrum Harderwijk. Een pony die graag van zich afbijt en geen lieverdje is maar bij de kinderen is die heel erg geliefd!. Deze actie shot tijdens de prijs uitreiking beet die nog even lekker van zich af. Alleen de tanden scherp maakt deze shot bijzonder. Een foto hoef niet helemaal scherp te zijn om te laten zien wat er gebeurt. Omgezet naar zwart/wit maakt deze shot spannend. Daarom mijn keus voor deze maand.

Top
september 2014

september 2014

The Wall of Death van Henny Kroeze trekt altijd veel bekijks en is niet ongevaarlijk. Met oude Idians die vroeger ook werden gebruikt rijden ze tegen de steile wand rondjes. Door de middelpunt vliegende kracht blijven ze aan de wand vast gekleefd als ze maar snelheid blijven houden met de Indians. De rijders hebben lef en doen ook stunts op de motor. Met losse handen met de benen ernaast zitten enz, met hoge snelheid. Ik word al misselijk als ik ze rond zie rijden laat staan dat je erop zit! Maar deze heren hebben hier geen last meer van. Het is ook erg moeilijk om goede actie shots te maken omdat ik achteraan in het publiek stond en heel veel shots heb gemaakt om een toch een mooie actie foto te maken zoals deze foto van de maand die ik erg geslaagd vind. En de mooiste shot is die er tussen zit. Een bijzondere show waar getart word met de zwaarte kracht op een prachtige oude Idian. The Wall of Death van Hennie Kroeze.

Top
augustus 2014

augustus 2014

De Koninginnenpage is een prachtige vlinder die je niet zo snel ziet. Bij mij in de buurt zitten een paar struiken waar veel vlinders op gaan zitten om hun nectar te halen. Dit jaar zitten er veel minder vlinders op de struiken dan vorig jaar. Toevallig liep ik er langs en had ik mijn Nikon bij me. Tot mijn verbazing zag ik ineens deze vlinder die ik nog nooit had gezien! De Koninginnenpage! Tevens kreeg ik deze vlinder er ook nog vliegend op. Wat een geluk had ik deze dag! Nu zag ik van dichtbij hoe mooi deze vlinder is.

Top
juli 2014

juli 2014

Deze portret foto heb ik gemaakt tijdens het koffie drinken in de kantine toen één van de kinderen spontaan op de tafel voor het raam ging liggen. Een mooie tegenlicht opname waarvan ik een paar heb gemaakt en deze de mooiste is. Toevallig ook de eerste shot. Daarna werd het allemaal weer te gemaakt. Daarom maak ik het liefst zulke shots en vind ik het werken in een studio of zo niet echt mijn ding. Gewoon lekker op locatie werken en ze fotograferen zonder dat ze het in de gaten hebben. Dat geeft de mooiste foto zoals ze echt zijn en niet gemaakt. Daarom mijn keuze voor foto van deze maand.

Top
juni 2014

juni 2014

In de natuurfotografie moet je geluk hebben om het juiste moment op de foto te kunnen zetten. Deze Tureluur zat alleen maar te zitten op de paal. Ik dacht die gaat fluiten maar nee er zat eten dwars die eruit moest. En laat ik daar nu net bij zijn. Dit zijn de momenten om er op te zetten. Dat is het mooie van natuurfotografie. Daarom foto van deze maand.

Top
mei 2014

mei 2014

De nieuwe brug over de Waal bij Nijmegen wilde ik al een keer op de foto zetten. Ik moest naar Heumen om bij ChipClean mijn Nikons de sensors te laten reinigen van het stof. Ik zag de prachtige donkere wolken boven Nijmegen al hangen en ik moest nu echt naar de nieuwe Waalbrug toe. Een prachtige brug met mooie lijnen en nu met de donkere wolken die er boven hing was voor mij het plaatje compleet om deze brug de juiste uitstraling te geven. Voor het eerst in mijn foto leven een brug die ik heb gekozen als foto van de maand. De nieuwe Waalbrug.

Top
april 2014

april 2014

In het voorjaar is de natuur alleen maar bezig met het voortplanten van hun soortgenoten. De waterhoenders zijn daar heel fanatiek in om hun vrouwtje te beschermen voor andere mannetjes. Het is ook een soort dat veel vecht en onrust veroorzaakt bij de andere watervogels. Er gebeurt altijd wel wat want ze jagen elkaar op door hard over het water te lopen. Dat doen ze ook de hele tijd en nog fanatieker in het voorjaar. Dit mannetje jaagt een ander mannetje weg bij het vrouwtje. Ze lopen zo hard over het water met hun grote poten dat het water opspuit. Dit mannetje zat helemaal in de waterstraal van zijn voorganger. Prachtig om te zien hoe zijn snavel het water doorboort. Een echte actie shot die ik de foto van deze maand waard vind.

Top
maart 2014

maart 2014

Tijdens het verkiezingsdebat in de Veluvine. Stond deze jongen, een medewerker van de organisatie op de trap. Door zijn leuke hoed viel die mij op. Zijn houding, de beeldlijnen van de trap zorgen ervoor dat dit een hele leuke shot is geworden. Omgezet naar zwart wit met donkere contrasten maken voor mij deze shot af. Ik heb deze avond nog meer shots van hem gemaakt maar deze is de leukste. Ik vind het zo'n heerlijke foto, daarom mijn keuze voor deze maand.

Top
februari 2014

februari 2014

De sloopboerderij De Vossel Elspeet is in de brand gevlogen op nieuwsjaar ochtend. Ik had net een paar weken ervoor foto's gemaakt van deze boerderij. De Vossel was ook een jeugdhonk waar de jongeren bij elkaar kwamen. Ik vind dat deze foto je laat voelen hoe het is om voor de deur te staan en te zien hoe alles vernietigd is door de brand met de ochtend zon in je gezicht.

Top
januari 2014

januari 2014

De eerste foto van de maand van het nieuwe jaar is van Jac de bloazer. Jac speelt de schuif trombone . Door het effect is deze foto dynamisch en laat de muziek leven. Muziek en fotografie brengt de mens bij elkaar. Daarom mijn keuze voor het begin van dit nieuwe jaar.

Top