Please enable Javascript to experience full features of this website.

Foto van de maand in het jaar 2013

december 2013

december 2013

Vanuit mijn stoel zag ik boven de scheve toren van Pisa "een wooncomplex", een prachtige lucht vol met kleuren. vlak voordat de zon onderging. Nog nooit zo'n lucht gezien. Het duurde ook maar een paar minuten toen was het weg. Gelukkig heb ik het snel op de foto kunnen zetten. Een mooie afsluiter als foto van de maand December van 2013.

Top
november 2013

november 2013

Bakker Piet uit Elspeet bestaat 75 jaar. De bakkers winkel is nu vernoemd naar Piet van der Horst. Ik heb de zaak, personeel en de productie gefotografeerd. Ronnie van der Horst levert ook aan het koninklijk huis in Apeldoorn. Nu heb ik van dichtbij alles mogen zien en mee maken. Ik heb mij helemaal uit kunnen leven in de fotografie. We hebben lol gehad met elkaar dat zich uit in deze foto van de maand. Deze foto is op de hoofdpagina van de brochure gekomen een mooie vak foto die alles zegt over het bakkers vak.

Top
oktober 2013

oktober 2013

Voor het eerst in mijn fotocarrière heb ik een crematie gefotografeerd. Een vriendin van mij heeft 8 jaar lang gevochten tegen de kanker en de strijd verloren. Wilma wilde graag hebben dat ik alles fotografeerde voor haar man Ronald en de kinderen. Ik had al een fotoshoot met haar gedaan en 1 foto die we samen hebben uitgezocht kwam op haar kist en rouwkaart te staan. Het is heel vreemd en onwerkelijk dat je over zulke zaken praat terwijl ze nog leeft. Dat heeft mij enorm aangegrepen. Zo ook de crematie zelf. Ik dacht ik sta toch op afstand maar de emotie's kwamen keihard bij mij binnen als ik door mijn camera keek. Ik heb met heftige emotie de foto's gemaakt en ik krijg reacties dat het ook is te zien. Ze zal ook trots zijn dat ze de foto van de maand is geworden. En deze shot vind ik zelf erg mooi en laat alle emoties zien bij het afscheid nemen van Wilma. Rust zacht lieve vriendin van me.

Top
september 2013

september 2013

Onze Molen de Duif in de ondergaande zon. De wieken staan in de rouw stand omdat Prins Friso is overleden. Prins Friso was sinds 2005 beschermheer van vereniging De Hollandse Molen. Het is uniek dat alle molens van Nederland in de rouw stand staan. Deze foto geeft de juiste sfeer weer vind ik. Daarom mijn keuze voor foto van de maand.

Top
augustus 2013

augustus 2013

Waterhoender met 3 kuikens waarvan er 1 word gevoerd. Ik heb dit nest een tijdje in de gaten gehouden en het blijft prachtig om te zien hoe deze lelijke kuikens groter worden. Deze shot laat mooi zien dat het kuiken toch nog wat moet doen om bij zijn voer te komen. Het voorjaar blijft prachtig om te fotograferen ook al heb je nog zoveel shots gemaakt van o.a. deze prachtige waterhoender die in de verontreinigde sloot in onze buurt worden groot gebracht. Daarom de keuze voor de foto van deze maand.

Top
juli 2013

juli 2013

Een zwart wit shot van de gitarist van Hans Dulfer & band. Deze foto gebruik ik bij foto presentaties en lezingen. Is al een oude shot maar elke keer als ik deze foto weer zie dan denk ik waarom niet een keer de foto van de maand maken? Gooi daarom nooit je oude shots weg, je weet nooit wat je er nog van kunt maken. Dat is het voordeel van digitaal.

Top
juni 2013

juni 2013

Een oorlogsveteraan uit de tweede wereldoorlog zit op een bankje in het park 40-45 in Nunspeet. Te wachten op de herdenking van zijn gevallen kameraden. Een foto waarbij ik kippenvel krijg, omdat ze hoe oud ze ook zijn, de herdenking trouw blijven, al moeten ze hun voeten op de rollator leggen om uit te rusten. Dankzij deze mensen mogen wij in vrede leven. Ze blijven komen tot ze niet meer kunnen. Daarom deze foto een oude veteraan vermoeid met zijn voeten op de rollator. laat dit beeld spreken dat zij voor onze vrijheid hebben gestreden.

Top
mei 2013

mei 2013

Meerkoeten lopen eerst weg voordat ze gaan vliegen. Ze lopen zo hard over het water met hun grote poten dat ze het water soms niet meer raken. Ik noem ze waterkippen en ze zijn erg agressief onder elkaar. De meerkoet hoort eigenlijk niet in onze habitat ze verstoren teveel. Maar ze zijn gebleven en ze zijn leuk om te fotograferen als het paartijd is. Deze shot van een sprintende meerkoet is gemaakt in de ondergaande zon bij Polsmaten waar ze in grote groepen zitten. Door de zon kleurt het riet goudgeel. Een favoriete shot van mij omdat alles klopt aan deze foto en daarom de keuze voor deze maand.

Top
april 2013

april 2013

Het binnenwerk van de analoge klok die bij mijn ouders heeft gestaan. Gemaakt met het objectief LensBaby en 1 losse flitser die op afstand stond voor het deurtje van de klok. Deze flitste rechtstreeks in de klok om een tegenlicht effect te geven en de details achter in de klok te kunnen zien. Zij kapje weggehaald en daar doorheen gefotografeerd. Deze shot is bewerkt in Lightroom 4 met Nikcom kleuren waar ik nu mee werk om de oude analoge kleuren weer terug te krijgen. Er zit veel meer leven in de foto dan de digitale kleuren. Deze shot vind ik prachtig en daarom de keuze van deze maand.

Top
maart 2013

maart 2013

Fotograferen is spelen met licht en beeldvorm. Abstract is daar een onderdeel van. Abstract is een kunst vorm onder de fotografie waaronder aparte, speciale shots valt. Deze shot vind ik daar een goed voorbeeld van. Licht en vorm, gemaakt van podium licht tijdens het afscheid concert van dirigent Peter Poel van de Harmonie Nunspeet. Deze shot kan ik beter vormen van licht noemen. Er is meer te zien om te fotograferen dan je denkt. Abstract fotografie ben je lekker creatief bezig en haal je alles uit je camera en objectief. In de photoshop kun je daar nog meer vorm aan geven.

Top
februari 2013

februari 2013

Deze maand gekozen voor een portret shot in de sneeuw. Linda en Snow een prachtige Berner Sennenpup van 12 weken. Deze zwart/wit shot spreekt voor mij het meest en ook voor Linda zelf. We hebben de zelfde smaak zo te zien. Prachtig zoals Snow op de boomstaam van zich af kijkt en de mooi lach en glinsterende ogen van Linda. Een prachtig koppel. Perfectie en emotie in één shot.

Top
januari 2013

januari 2013

Hoogwater in de IJssel. Grijs weer met een beetje regen. Mooi weer voor zwart/wit foto's. Perfect om hoogwater in de IJssel te fotograferen. Ik vind dit ook een mooie sfeer shot. De Jaarwisseling is ook grijs en regenachtig verlopen. Ik kijk naar buiten en het regent de hele ochtend al. Daarom heb ik deze keuze gemaakt als eerste foto van de maand van het nieuwe jaar.

Top